Enigmatický Cíger - Plašienková, Zlatica
Hlavné problémy filozofického a etického myslenia Juraja Cígera. Cígerové chápanie a vysvetľovanie odkazu zakladateľa modernej filozofie R. Descarta ako enigmatického filozofa. Analýza Cígerovej interpretácie Descartovej filozofie ako nedualistickej alebo priam trialistickej koncepcie a nové perspektívy Cígerovho myslenia v oblasti filozofickej (teoretickej) a praktickej (lekárskej) etiky.