Technicko-technologické inovácie a ich vplyv na znalostný potenciál miestnej samosprávy - Žárska, Elena, 1955-
Klasifikácia inovácií v riadení územných samosprávnych celkov na štyri skupiny podľa Rumpela. Dotazníkový prieskum s názvom "Dotazník pre obce o indikátoroch znalostnej ekonomiky", na ktorom participovalo 118 obcí. Technicko-technologická časť výskumu zameraná na oblasti - existencia katalógu firiem, účasť samosprávy na výstave, konferencii, existencia digitálnej mapy katastrálneho územia samosprávy, existencia knižníc, formy informovanosti obyvateľov, existencia webovej stránky samosprávy a jej možnosť elektronického podávania tlačív a formulárov pre obyvateľov a podnikateľov pôsobiacich na území samosprávy.