Prístupy hodnotenia ľudského kapitálu - Foltínová, Ľubica, 1975-
Ľudský kapitál jeho špecifiká, narastajúci význam pre hospodársky rast a možnosti jeho merania. Definovanie pojmu ľudského kapitálu a upozornenie na dôležitosť jeho skúmania v ekonómii. Prosperita spoločnosti a ciele rozvoja spoločnosti.