Vplyv inštitucionálno-organizačných inovácií na zvyšovanie znalostného potenciálu v miestnej samospráve - Žárska, Elena, 1955-
Analýza a hodnotenie postavenia, možností a úloh miestnej samosprávy v znalostnej ekonomike z pohľadu aplikácie inštitucionálno-organizačných inovácií, tzn. do akej miery vplývajú na zvyšovanie znalostného potenciálu v miestnej samospráve. Na tento účel bola využitá dotazníková metóda, pričom vzorka obcí bola rozvrhnutá na základe veľkostných kategórií pri rešpektovaní regionálneho rozloženia obcí z hľadiska jednotlivých krajov.