Možnosti využívania mikroekonomických nástrojov regionálnej politiky v podmienkach SR - Černáková, Veronika
Relokácia pracovných síl a relokácia kapitálu ako mikroekonomické nástroje regionálnej politiky. Podpora priamych zahraničných investícií ako mikroekonomický nástroj. Investičné stimuly. Výsledky skúmania závislosti medzi poskytnutou regionálnou štátnou pomocou a mierou nezamestnanosti v rokoch 2004 – 2009, ako aj závislosť medzi poskytnutou regionálnou štátnou pomocou a regionálnym HDP na obyvateľa za rok 2004-2007. Porovnanie prílevu PZI a poskytnutej regionálnej štátnej pomoci v jednotlivých regiónoch v roku 2009.