Kvalita života - vybrané problémy - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Niekoľko pohľadov na kvalitu života. Používanie pojmu kvalita. Stanovenie indikátorov a ich meranie. Human development index (HDI), ktorý slúži na meranie dosiahnutého stupňa ľudského rozvoja. Európsky prieskum kvality života, ktorého cieľom bolo zistiť rozdiely medzi jednotlivými krajinami v subjektívnom chápaní kvality života a vzťahmi medzi subjektívnym a objektívnym hodnotením kvality života.