Orgány Evropské unie a jejich vliv na rozpočtový proces podle Lisabonské strategie - Kovárník, Jaroslav
Základná charakteristika orgánov Európskej únie. Právomoci a fungovanie orgánov EÚ: Európska komisia, Európsky parlament, Európsky súdny dvor, Európsky účtovný dvor. Komparácia rád: Európska rada, Rada Európskej únie a Rada Európy. Vysoká predstaviteľka pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku. Rozpočtový proces v EÚ.