Indexy znalostnej ekonomiky SR v porovnaní s ostatnými krajinami V4 - Mišota, Branislav
Slovensko ako súčasť EÚ od mája 2004 sa zaviazalo plniť Strategický cieľ EÚ z roku 2000, prijatý na summite v Lisabone, že sa stane najkonkurencieschopnejšiou a najdynamickejšiou znalostnou ekonomikou sveta, s trvalo udržateľným hospodárskym rastom. Pohľad na plnenie tohto cieľa v SR v porovnaní s ostatnými krajinami globalizovaného sveta, ale hlavne so susedskými štátmi Vyšehradskej štvorky.