Vybrané súvislosti ekonomického rastu v procese formovania znalostnej ekonomiky - Blašková, Mária
Základné východiská ekonomickeho rastu a rozvoja a súvislosti jeho kvantity a kvality. Zdroje a faktory ekonomického rastu. Práca, ľudský kapitál a technologické znalosti. Základné piliere znalostnej ekonomiky: technologické inovácie, veda a vzdelanie, využívanie informačných a komunikačných technológií. Vývoj tempa ekonomického rastu na Slovensku (1994-2001). Investície do vedy a výskumu (1994-2001).