Vztah volby stylu vedení a osobnosti člověka - Hřebík, František
Výber štýlu vedenia je závislý od charakteru a temperamentu každého jednotlivca, vedúceho pracovníka. Príprava firemných lídrov by mala túto skutočnosť zohľadňovať pre dosiahnutie maximálneho úspechu. Vzťah medzi osobnosťou lídra a vedením ľudí skúma psychológia organizácie a riadenia. Štýly vedenia: vizionársky, empatický, počúvajúci, morálne-etický.