Ohniska nestability finančního systému USA a jejich podíl na vzniku světové finanční krize v letech 2007-2009 - Klvač, Jiří
Základné príčiny a súvislosti, ktoré viedli k finančnej a následne i k ekonomickej kríze, ktorá v rokoch 2007-2010 zasiahla celý svet. USA ako prvotný zdroj súčasnej ekonomickej a finančnej krízy. Finančné a ekonomické súvislosti vývoja v USA, ktoré krízu ovplyvnili. Inovácie bankových a finančných produktov. Oslabenie kontroly a regulácie. Extrémne zadlžovanie ekonomiky USA. Dlhodobý deficit obchodnej bilancie.