Perspektívy regiónu MENA vo využívaní slnečnej energie - Drieniková, Kristína, 1982-
Energetický potenciál regiónu MENA (Stredného východu a severnej Afriky). Projekt Desertec - jeho cieľom je vybudovať jednotný produkčno-distribučný systém prepájajúci energetické siete Európy (južnej, západnej i severnej), severnej Afriky, Arabského polostrova a Turecka, ktorý vytvorí jedinečnú africko-ázijsko-európsku energetickú sieť. Ide o expanziu vzájomnej energetickej spolupráce krajín v regióne MENA s EÚ, čiže pôjde o spoluprácu v regióne EU-MENA a využívanie možnosti obnoviteľnej – slnečnej energie krajín MENA. Prínosy projektu Desertec pre región MENA.