Daň z nehnuteľností na rok 2011 - Bubeníková, Irena
Daň z nehnuteľností je ročná daň, ktorej zavedenie a vyberanie od roku 2005 upravuje zákon o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Daň sa na príslušné zdaňovacie obdobie daňovníkmi priznáva a obcou vyberá vtedy, ak ju obec podľa miestnych podmienok zaviedla všeobecne záväzným nariadením. Toto je rozhodujúce, pretože zavedenie a vyberanie dane obcou nie je povinné, ale zákonom určené len na princípe dobrovoľnosti.