Verejné výdavky a sociálny štát v čase hospodárskej krízy - Zubaľová, Alena, 1959-
Autorka sa v súvislosti s budovaním sociálneho štátu (welfare state) zamýšľa nad úlohou a postavením verejného sektora ako "spotrebiteľa" verejných prostriedkov, ako aj nad opodstatnením rôznych sociálnych programov v čase, keď efektívne vynakladanie verejných prostriedkov sa stáva kľúčovým determinantom riešenia nepriaznivého stavu ekonomiky spôsobeného hospodárskou a finančnou krízou. Sociálna politika. Prehľad modelov sociálneho štátu. Dane, progresívne zdaňovanie, prerozdeľovanie príjmov.