Australská zahraniční politika: hledání rovnováhy mezi tradicí a geografií - Rouček, Libor
Postavenie Austrálie v južnom Pacifiku ako politickej, ekonomickej, vojenskej a kultúrnej mocnosti. Hľadanie vlastnej identity. Vplyv tradícií a geografickej polohy na vývoj. Priority zahraničnej politiky. Bezpečnostná politika. Austrália medzi dvoma svetmi - medzi angloamerickým svetom svojich koreňov a geografickou realitou ázijsko-pacifického regiónu.