Australská bezpečnostní politika - Smejkalová, Terezie
Austrália v súčasnosti ako súčasť ázijsko-tichomorského regiónu, ale zároveň z kultúrneho aj bezpečnostného hľadiska spojená so západnými spojencami - s Veľkou Britániou a USA. Vývoj bezpečnostných vzťahov Austrálie po druhej svetovej vojne. Orientácia na nových partnerov vo svojej zemepisnej oblasti. Angažovanosť Austrálie v zahraničných operáciách.