Čínsko-japonské vztahy v 21. století - Kolmaš, Michal
Čína a Japonsko ako najvýznamnejší hráči vo východoázijskom regióne. Čínsko-japonské vzťahy tvoriace základ bezpečnosti v regióne. Aktívnejšia rola Japonska vo svete. Spory o malé ostrovy s ropným bohatstvom. Neistí lídri východoázijského regiónu.