NATO pomáhá prosadit změny ve prospěch žen a dětí v Afghánistánu - Babst, Stefanie
Rezolúcia Rady bezpečnosti OSN č. 1325 ako prvý dokument, v ktorom sa OSN zaoberá dopadom ozbrojených konfliktov na ženy a možnosťami, ako sa ženy môžu podieľať na upevňovaní mieru. Zefektívnenie inštitucionálnych opatrení v prospech rodovej rovnosti a zrovnoprávnenia žien. Ochrana a posilnenie žien v bezpečnostných otázkach v programe Európskej únie. Princípy pre naplnenie rezolúcie OSN. Presadzovanie princípov rezolúcie v Afganistane. Práva žien zakotvené v ústave. Prístup žien ku vzdelaniu a zdravotnej starostlivosti.