Ľudský kapitál v poznatkových procesoch - Ivaničková, Alžbeta
Rozvoj vedomostí populácie a jeho závislosť od kvality ľudského kapitálu. Význam vzdelávania a odbornej prípravy ľudských zdrojov ako kľúča k účasti na rozvoji v novej globálnej znalostnej ekonomike. Vzdelávanie v post-industriálnej spoločnosti. Učiace sa regióny. Špecifiká krajín strednej a východnej Európy v prístupoch ku vzdelávaniu. Index znalostnej ekonomiky. Index znalostnej ekonomiky v krajinách strednej Európy – v zastúpení V4. Indexy a štyri piliere znalostnej ekonomiky.