Zkušenosti Řecka s uplatňováním kohezní politiky a důsledky současné krize - Vondrák, David
Grécky socioekonomický kontext 80. a 90. roky. Systém štátnej správy a organizácia čerpania pomoci. Čerpanie pomoci v programových obdoiach 1989-1993 a 1994-1999. Dopady intervencií realizovaných v prvých dvoch programových obdobiach. Infraštruktúra, energetika, telekomunikácie a životné prostredie. Čerpanie kohéznej pomoci v programovom období 2000-2006. Priority a programy pre programové obdobie 2000-2006. Čerpanie kohéznej pomoci v programovom období 2007-2013. Vývoj gréckej ekonomiky počas uplatňovania kohéznej politiky.