Sféra človeka a ekonosféra v kontexte synergetiky venované pamäti prof. Ing. RNDr. Zdenka Mocka, CSc. - Ivanička, Koloman
Poznatkovo orientovaná spoločnosť. Význam vedy, univerzít, výskumných a vývojových ústavov. Génius loci a génius národa. Synergia riadenia. Význam prof. Zdenka Mocka v geografickom výskume. Propagátor teórie a metodológie socio-ekonomickej geografie.