Riešenie úlohy bezpečnosti štátu ako konečnej množiny subjektov ochrany a obrany - Mesároš, Jozef
Bezpečnosť ako cieľový stav ochrany a obrany. Systém riadenia bezpečnosti. Bezpečnosť ako proces. Etapy dosahovania bezpečnosti. Bezpečnostná politika v systéme. Úloha bezpečnosti a metodika jej riešenia.