Vplyv exogénnych premenných na efektívnosť v modeloch SFA - Furková, Andrea, 1975-
Možné prístupy zachytenia vplyvov exogénnych premenných na efektívnosť v modeloch SFA. Analýza výhod a nevýhod týchto prístupov. Aplikácia vybraných metód na panelový model stochastickej produkčnej hranice s časovo premenlivou technickou efektívnosťou. Odhad miery technickej efektívnosti vybraných transformujúcich sa krajín a pokus o identifikáciu možných zdrojov technickej neefektívnosti krajín.