Rovnomernosť vyťaženia umiestnených obslužných centier - Pekár, Juraj, 1972-
Rovnomernosť vyťaženia umiestnených obslužných centier možno využiť pri riešení špecifických lokačných úloh nájdenia minimálnej vzdialenosti pri stanovenom počte obslužných centier ako druhotné kritérium. Na riešenie sú používané metódy na riešenie úloh viackriteriálneho programovania.