Je dobrý výsledok maturity zárukou úspechu na vysokej škole? - Miťková, Veronika
Príspevok sa zaoberá vzťahom výsledku externej časti maturitnej skúšky zo slovenského a anglického jazyka uchádzača o štúdium na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave a jeho výkonom v prvom roku štúdia meraným váženým študijným priemerom. Výsledkom analýzy je veľmi slabá korelácia medzi týmito dvomi veličinami a krátke odporúčania pre prax.