Cyprus: rozdelenie už nie je tabu - Chislett, William
Za posledné dva roky dosiahli lídri tureckých a gréckych Cyperčanov v rokovaniach o zjednotení len malý pokrok. Generálny tajomník OSN varuje, že šanca na úspech sa rýchlo stráca. Vo svojej správe tvrdí, že pokrok v rokovaniach bol veľmi malý. Otázka majetkov zostáva najspornejším aspektom problému. Generálny tajomník OSN urgoval lídrov, aby na januárové stretnutie s ním priniesli praktické plány na prekonanie nezhôd. Myšlienka rozdelenia už nie je také tabu, akým bola.