INCOTERMS 2010 sú prispôsobené aj pre domáci obchod - Valachovičová, Viktória
Obchod s hmotným tovarom sa riadi okrem iného aj medzinárodnými obchodnými pravidlami - INCOTERMS. INCOTERMS 2010 rozdelené do dvoch skupín: Doložky pre akýkoľvek spôsob prepravy a Doložky pre námornú a vnútrozemskú prepravu. INCOTERMS 2010 aplikovateľné v rámci kúpnych zmlúv aj medzi obchodnými partnermi sídliacimi v jednej krajine.