Nová keynesiánská makroekonomie - nový pohled na trh práce a makroekonomickou stabilitu - Skála, Marek
Procyklický a proticyklický pohyb reálnej mzdy v ekonomickej literatúre. Negatívne dôsledky procyklického vývoja reálnych miezd na trh práce a reálnu ekonomiku. Mikroekonomické základy novej keynesiánskej makroekonómie. Dopady teórie efektívnych miezd na trh práce.