Vývoj rovnováhy medzi regiónmi v kontexte svetového hospodárstva a konkurencieschopnosti Európskej únie v dôsledku jej integrácie štátov bývalej Juhoslávie - Štubniak, Marek
Historické súvislosti Juhoslávie a jej možný vplyv na konkurencieschopnosť Európskej únie. Potenciálny vstup krajín bývalej Juhoslávie do Európskej únie.