Mraky nad Európou - Malec, Patrik
Očakávaný vývoj obchodovania na devízových trhoch. Napätie z krízy v krajinách eurozóny. Záchranný balíček pre Grécko a Írsko, obavy z vývoja v Portugalsku a Španielsku a ich negatívny vplyv na kurz eura oproti ostatným menám G10. Oslabovanie spoločnej európskej meny. Od vypuknutia krízy najviac oslabená britská libra a najviac nadhodnotený japonský jen. Pozícia českej koruny, maďarského forintu a poľského zloté v porovnaní s eurom. Dlhová situácia v Európe a jej negatívny vplyv na euro.