Prechod k virtuálnej informačnej infraštruktúre a problémy s tým spojené - Hlavatý, Ivan, 1978-
Nájdenie správneho riešenia IT infraštruktúry je pre podniky minimálne rovnako dôležitý krok, ako výber správneho softwarového riešenia. Virtualizácia je jedným z riešení, ktoré je schopné zjednodušiť, zlacniť a zrýchliť IT infraštruktúru, ako aj zefektívniť jej prevádzku ako z technického, tak aj ekonomického hľadiska. Bariéry, ktoré sa pritom musia prekonať sú nielen ekonomické v podobe vysokých vstupných nákladov, ale aj psychologické v podobe potreby naučiť ľudí veriť v IT systémy, s ktorými neprídu nikdy do fyzického kontaktu.