Choice under uncertainty – determination of risk-averse behaviour - Höhne, Alexandra, 1979-
Princípy teórie rozhodovania. Alternatívy rozhodovania. Určenie cieľa. Neumann-Morgensternova úžitková hodnota. Otázka rizika. Rozhodnutie pod aspektom neurčitosti.