Globalizácia a marketingový mix retailingu - Konštiaková, Veronika
Marketingový mix pozostáva zo 4 komponentov, na ktoré sa sústreďuje pri tvorbe nielen marketingovej, ale aj podnikovej stratégie. Medzi tieto 4 základné komponenty patrí produkt, cena produktu, spôsob komunikácie a miesto predaja. Globalizácia ovplyvnila spôsob náhľadu na tieto komponenty ak firma uvažuje o globálnej stratégie. Nastala zmena v ponímaní jednotlivých komponentov. Retailové spoločnosti a globalizácia.