Čo čakať od novej diplomacie EÚ? - Ružička, František
Vytvorenie novej diplomatickej služby Európskej únie - Európskej služby pre vonkajšiu činnosť. Aká bude jej pridaná hodnota. Adekvátne personálne zastúpenie. Možnosť posilnenia vnímania Európskej únie ako globálneho hráča. Rozvojová pomoc EÚ. Orientácia na občana. Pozícia Slovenska ako aktívneho tvorcu spoločnej európskej zahraničnej politiky. Požiadavky na diplomatov.