NATO má stále zmysel - Bútora, Martin
Nová strategická koncepcia NATO. NATO ako dôležitý zdroj stability v neistom a nepredvídateľnom svete. Hľadanie kompromisov v troch zložitých otázkach: vzťah NATO a Ruska, teritoriálny rozsah pôsobnosti NATO a jeho sprolupráca so štátmi, ktoré nie sú jeho členmi. Jadrové NATO. Iná Amerika a iná Európa v inej aliancii.