Syndróm pomocníka vo vzťahu k edukácii učiteľov - Macková, Zdenka
Spoluzávislosť - kodependencia ako významná psychologická, resp. nelátková závislosť. Typické prejavy spoluzávislosti. Syndróm pomocníka, ktorý sa uvádza ako obzvlášť častý u pomáhajúcich profesií ako je učiteľ, vychovávateľ, zdravotník, sociálny pracovník. Zdravé interpersonálne vzťahy kontra nezdravé vzťahy vzájomnej závislosti.