Príčiny rozdielov v účtovných systémoch - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Rozdielnosť prístupu krajín k účtovníctvu. Delenie podľa Gerharda G. Muellera: anglosaský (angloamerický) model, kontinentálny (európsky) model, juhoamerický model a zmiešaný model. Charakteristika jednotlivých modelov účtovníctva. Porovnanie kontinentálneho účtovného systému s angloamerickým účtovným systémom.