Metody regulace síťových odvětví - Machek, Ondřej
Metodologická stránka regulácie sieťových odvetví. Základné princípy regulácie a špeciálne charakteristiky podnikov pôsobiacich v sieťových odvetviach. Tri základné metódy regulácie, medzi ktoré patrí regulácia založená na nákladoch spojených so službami (COS regulácia), ponuková regulácia a regulácia na základe porovnávánia s konkurenčným podnikom. Princípy tvorby regulovaných cien a ich korekcia v priebehu času.