Doprava a trh v nové ekonomice - Eisler, Jan
Charakteristika ekonomiky dopravy a dopravného systému. Predpoklady vývoja dopytu a ponuky po preprave. Prepravné služby ako faktor rozvoja spoločnosti a podnikov. Špecifikácia nevyhnutnej úrovne prepravných služieb v spoločnosti. Metodologia a perspektívy dopravy založenej na harmonizovaných podmienkach dopravných podnikov a vytvorenie racionálnych proporcií prepravných služieb.