Finančná kríza a ekonomická teória - Muchová, Eva, 1961-
Finančné krízy - menová kríza, kríza bankového systému, dlhová kríza, fiškálna kríza. Definícia finančnej krízy z pohľadu ekonomickej teórie. Charakteristika finančnej krízy podľa niektorých autorov: C. Reinhart, K.Rogoff, H. Minsky a C. P. Kindleberger, P. Krugman, N. Roubini.