Corruption and its measuring by the corruption perception index in EU coutries - Vongrej, Marián
Problematika korupcie v podmienkach Slovenskej republiky a porovnanie indexu vnímania korupcie s ostatnými krajinami EÚ, resp. eurozóny. Transformácia v postkomunistických krajinách sa nevyhýba problémom v oblastiach hospodárskej kriminality. Korupcia patrí medzi najrozšírenejšie formy hospodárskej kriminality nielen v novovznikajúcich štátoch. Slovenská republika sa v každoročných hodnoteniach Indexu vnímania korupcie (CPI) pohybuje okolo hodnoty 5, čo je priemer. Podobné hodnoty CPI má väčšina pristupujúcich krajín do EÚ v roku 2004.