Historická hydrológia a integrovaný manažment povodí a krajiny - Pekárová, Pavla
Článok vznikol v súvislosti s nedávno odsúhlaseným Programom revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí SR, ktorý má okrem iného zabezpečiť prevenciu pred povodňami, zníženie povodňových rizík, rizík sucha a ostatných rizík náhlych prírodných živelných pohrôm v krajine. Analýza zrážok a prietokov na území SR, režim povodní, historické povodne na Váhu a Dunaji.