Krátkodobá prognóza produktivity práce SR Arima modelom - Ďurka, Peter
Prognóza produktivity práce Arima modelom. Vývoj produktivity práce za obdobie 1. kvartálu 2000 až druhého kvartálu 2010, ktorý vykazuje stochastický rastúci trend až do konca r. 2007. Výrazný pokles hodnôt spôsobený svetovou hospodárskou krízou. Od r. 2009 nastáva opäť výrazný rast hodnoty produktivity práce.