Sociálne nerovnosti a chudoba na Slovensku: regionálna analýza príjmov, miezd a chudoby - Michálek, Anton
Problém sociálnych nerovností a sociálnej stratifikácie v spoločnosti. Regionálna diferencia príjmov v jednotlivých regiónoch Slovenska. Aspekty demografických a sídelných charakteristík. Sociálne nerovnosti a priestorová koncentrácia.