Teoretické východiská demografie podnikov - Sodomová, Eva
Zdrojom údajov demografie podnikov je predovšetkým register organizácií, ale aj iné zdroje. Štatistika demografie podnikov prezentuje údaje o aktívnom súbore podnikov, ich vzniku, prežívaní a ich zániku. Od roku 2009 rady údajov o demografii podnikov pravidelne poskytujú všetky členské štáty EÚ s cieľom porovnať demografiu medzi nimi. Najdôležitejší ukazovateľ je súbor aktívnych podnikov.