Rozchod v sprostredkovaní zákulisie a pohľad dvoch strán - Škriniar, Pavel, 1979-
Výber produktu alebo služby je vo väčšine prípadov zameraný buď na cenu, alebo značku. Pri sprostredkovaní však klient nehľadí na značku, ktorú jeho finančný agent zastupuje, a neraz sa nepozerá ani na cenu, ktorú platí. Vyznať sa medzi sprostredkovateľmi je naozaj veľmi náročné. Ak sa klient zameria iba na spoločnosti, ktoré majú oprávnenie na sprostredkovanie produktov zo všetkých piatich sektorov, okreše celkový počet na menej než päťdesiatku. V porovnaní s ponukou bežne nakupovaného tovaru je to stále veľa. Podľa čoho teda vyberať a ako vidia odchod spoločnosti Fincentrum z Asociace finančních zprostředkovatelu a poradcu (AFIZ) ČR .