Verejné dlhopisy na kapitálových trhoch - Chovancová, Božena
Rast zadlženosti verejného sektora v súčasnosti možno sledovať takmer vo všetkých vyspelých štátoch sveta. Rast verejných deficitov vedie aj k rastu emisií štátnych a komunálnych dlhopisov. Štátne dlhopisy a ich inovácie. Nové štrukturované formy štátnych dlhopisov a komunálnych obligácií sa v súčasnosti spájajú aj s rôznymi formami derivátov, čím nesú so sebou aj vyššie riziká a špekulatívne prvky.