Akumulace devizových rezerv centrálních bank a dynamika absorpce likvidity bankovních systémů České republiky, Polska a Maďarska - Brůna, Karel
Teoretické vymedzenie problému systémového prebytku likvidity bankových systémov v kontexte makroekonomickej rovnováhy otvorenej ekonomiky a akumulácie devízových rezerv centrálnych bánk. Problém dynamiky absorpcie likvidity a stability krytia obeživa a rezerv bánk čistými zahraničnými aktívami centrálnych bánk v rámci rozdielného prístpu centrálnych bánk k pokrývaniu trendových zmien a krátkodobej volatility dopytu bankových systémov po likvidite rôznými nástrojmi menovej politiky. Empirická analýza a komparácia rozdielných prístupov k riešeniu týchto problémov na príklade bankových systémov Česka, Poľska a Maďarska.