Zdravotný stav populácie v rozvojových krajinách - Grešš, Martin, 1978-
Nedostupnosť zdravia a zdravotnej starostlivosti pre čo najširší okruh ľudí v rozvojových krajinách. Poskytovanie pomoci v tejto oblasti zo strany mimovládnych organizácií, misionárov, dobrovoľníkov z jednotlivých krajín, prípadne rôznych fondov zo zahraničia. Zdravotné problémy v dôsledku chudoby.