Boethius z Dácie, jeho projekt blaženého života v diele o najvyššom dobre a odsúdenia z roku 1277 - Chabada, Michal
Krátky spis Boethia z Dácie o najvyššom dobre. Dôraz na autonómiu a výlučnosť "filozofickej cesty" k dosiahnutiu blaženosti. Vydanie ediktu v roku 1277. Chápanie filozofie a teológie.